Handlekurv

Kortreist og sunnere mat

 

Lokalmat

En økende andel av maten som serveres i Dyreparken er kortreist, altså levert av lokale produsenter. Vi har som mål å kjøpe 50% av råvarene lokalt. Sammen med blant annet slakter Jens Eide, Hennig-Olsen Is, Kjøkkenskapet, Per Try og Hovden Fjellgard tilbyr vi bedre og mer smakfulle alternativer på tallerkenen som økologisk spekeskinke, hamburgere, pølser, poteter, pepperkaker, sandwicher og iskrem for å nevne noe. Fra Britt Mjåland i Marnardal kan våre gjester spise økologiske jordbær, og nyte fersk bringebærsaft fra Vintland Gård i Lyngdal. Fra Tjamsland gård i Birkeland får vi levert ulike oster, mens Ferdigmat i Arendal er vår leverandør av lapskaus.

 

Innholdsrik meny

Med over 30 utsalgssteder åpne i høysesongen, kan du få alt fra kioskvarer til varme retter servert i våre restauranter.

For øvrig kan vi også friste med klassiske burgere, pasta, pizza, rundstykker og gjærbakst om du ønsker det. Samtidig som vi har fokus på sunnere alternativer, vet vi at noen også ønsker å kose seg litt under besøket som med iskrem, popcorn, milkshake og godterier som vi også tilbyr. 

I flere av våre univers kan du få smake på tematisert mat som Bollis, Klaras milkshake, Forhekset burger og Skalkens pizza – med insekter på! 

Drivhuset er det spisestedet i Dyreparken som holder åpent hele året. Her serveres vegetarmat som grønnsaksgryte, salater, sandwicher, sunnere vafler med rørte bær, fiskekaker og smoothie.

Her er noen eksempler på sunnere alternativer:

Flere tiltak

Vi har gjort flere bevisste valg for å kunne tilby deg en bedre meny som inneholder sunnere og mer smakfulle retter. Her er et utvalg av våre bærekraftige tiltak:

Ekorn-Jensens bakeri

Sertifisert Gull Debio

Ekorn-Jensens bakeri er gullsertifisert av Debio. Det betyr at over 90% av det vi serverer er økologisk. I dette bakeriet har vi et godt utvalg av økologiske bakervarer fra lokalt bakeri, som baker alt uten tilsetninger.

Vegetarresturant

I 2021 åpnet Dyreparken en revitalisert kafé; Drivhuset. Her serverer vi grønnsaksgryte, salater, sandwicher, sunnere vafler med rørte bær, fiskekaker og smoothie. Utsalgsstedet holder åpent hele året, og har siden 2022 tilbudt 100% vegetarmat. Siden starten har Drivhuset blitt en favoritt blant besøkende, mye grunnet vår sunne og ferske mat. Her får du også kjøpt alle typer kaffe.  

Drivhuset har blitt en favoritt blant både helårsgjestene og sommergjestene på grunn av denne sunne og friske maten, samt at her får du alle typer kaffe.

Allergier og spesialmat

Hos oss kan også allergikere og deg med ønsker om spesialmat hygge dere med retter uten laktose, melk eller gluten. Vi tilbyr også vegetar-, vegan og økologiske retter. Komplett oversikt finner du her.

Samarbeid

Dyreparken deltar i prosjektet Matregion Agder (2022-2025) som ble igangsatt av hovedutvalget for Næring, klima og miljø i Agder fylkeskommune. Formålet med prosjektet er å øke bevissthet, kunnskap og kompetanse om mat, matkultur og matressurser i Agder. Prosjektet er med å bidra til at det skapes et positivt og inkluderende engasjement, styrker tilhørighet og øker muligheten for lokal verdiskaping.

Bakgrunnen for satsingen er strategien Matnasjonen Norge. Den handler om grønn og blå matproduksjon, og hvordan dette kan kobles til opplevelser og utvikling av Norge som matnasjon. Sentrale perspektiver i strategien er matproduksjon, reiseliv og folkehelse.

Du kan lese mer om samarbeidet her.

Utvalg lokale leverandører

Hennig-Olsen Is, Kristiansand

Kjøkkenskapet, Kristiansand

Mjåland Gård, Marnardal

Jens Eide, Lillesand

Ferdigmat, Arendal

Tjamsland Gård, Birkeland

Nøgne Ø., Grimstad

Vintland Gård, Lyngdal

Reppens Bakeri, Flekkefjord

Liebermann bakeri & konditori, Vennesla

Osteverkstedet, Lillesand