Viktig informasjon om inngangsparti

Hovedinngangen vil være stengt i ukedager fra 20. januar og frem til påske. I denne perioden vil inngangen flyttes til den «gamle inngangen» ved parkeringsplass P2, som vil være åpen alle dager.

Hovedinngangen er kun åpen i helgene og i vinterferien (uke 8).

Les mer her.

Åpent hele året!

365 dager med opplevelser.

Se åpningstider og priser

Handlekurv

Rullestol

Sist oppdatert: 14. november 2023

Hvilke deler av Dyreparken kan jeg komme til med rullestol?

Store deler av Dyreparken er tilrettelagt for rullestolbrukere.

Kø- og påstigningsområdene er ikke nødvendigvis tilrettelagt for rullestolbrukere, men på de aktuelle stedene har vi egen rullestol-inngang. Se etter skilt ved aktiviteten, eller spør ansatte som befinner seg i nærheten. I de fleste aktivitetene må brukeren løftes over i aktiviteten før den kan kjøres.

Kardemomme by
I Kardemomme by er det brostein og trikkeskinner i hele byen, og noen av husene har høy dørstokk. Det er dessverre ikke mulig å ta seg opp i tårnet til Tobias, men underholdningen på torvet og i Byparken skal være tilgjengelig.

Hakkebakkeskogen
I Hakkebakkeskogen er den fjerde vognen i toget tilrettelagt for manuelle rullestoler. Små elektriske rullestoler får også plass i toget, men hvis rullestolen er for stor har vi manuelle rullestoler ved påstigningsområdet som kan benyttes.

Sjørøverskutene
Landkrabber og sjørøvere i rullestoler er hjertelig velkommen til å bli med Kaptein Sabeltanns menn på tokt på Grashavet. På grunn av kapasiteten på skutene er det i midlertid ikke tillatt med barnevogner om bord.

Spisesteder
Flere spisesteder har grei fremkommelighet for rullestolbrukere/funksjonsnedsatte. Drivhuset har åpent hele året, og her er det god fremkommelighet. Ellers kan vi anbefale Kjuttaviga Vertshus, Ekorn-Jensens Kafé, Piratprovianten eller Setra som andre gode alternativer. I tillegg er det mange fine sitteplasser utenfor de fleste av våre spisesteder, selv om stedet innvendig kan være trangt eller ha dørstokker som reduserer fremkommeligheten.

Toaletter
Mange toaletter ligger i tilknytning til spisesteder og butikker, selv om de ikke ligger under samme tak. Vi har handikaptoalett på Gjesteservice, i underetasjen på SOKO, ved Drivhuset, mellom Kjuttaviga Vertshus og Babyhuset, i låven på KuToppen (det er en slak bakke opp på baksiden av låven), på Eventyrskogen Souvenir og i Hakkebakkeskogen.

Badelandet
Det finnes en egen handikap-garderobe i Badelandet, og rullestolbrukere kan benytte seg av bassengene både innendørs og utendørs (så sant de er åpne). Rullestoler kan trilles ut i inneområdet via Dønningen, og når uteområdet er åpent har vi en heis i Overfloden. I Bølgen og Barnestimen har man også mulighet for å trille ut rullestoler.

Abra Havn
I Abra Havn er alle attraksjoner og mange av leilighetene godt tilrettelagt for rullestoler og klassifisert som UT (universelt tilgjengelig) og HC. Disse leilighetene ligger på bakkenivå og har lave dørstokker. Bredden på inngangsdør og baderomsdør er ca. 87 cm. HC-leilighetene har armleder på toalettene.

Ønsker dere en av disse leilighetene ta kontakt med booking på telefon 970 59 700 og velg overnatting (tast 2). Da kan vi finne den leiligheten som passer best for dere.

Abra Havn har også egne handikap-parkeringsplasser ved inngangen til sjørøverlandsbyen.

Dyreparken Safarihotell
Noen av rommene på Dyreparken Safarihotell er klassifisert som HC-rom, og alle fellesområder er tilrettelagt for rullestolbrukere. Handikap-parkeringsplasser befinner seg like utenfor hovedinngangen til hotellet.

Ønsker dere å reservere et av disse rommene kan dette enten gjøres på nett (velg personkategori «funksjonsnedsatt» for å få opp HC-rom i søket), eller ved å kontakte hotellet.

Rullestol