Over 160 episoder er produsert til nå
De første episodene i 2011 oppnådde så gode seertall at TV 2 raskt bestemte seg for å sende flere episoder. Det er til nå produsert langt over 160 enkeltepisoder, Dyrepasserne er Norges lengstlevende dokumentarserie. Serien har oppnådd enormt høye seertall, og tidligere sesonger sendes ofte i reprise på TV 2.
Se alle tidligere episoder av Dyrepasserne her
Mens du venter på sesong 13 kan du lade opp med et gjensyn med tidligere sesonger. Alle tidligere sesonger ligger også tilgjengelig på YouTube.
Se de første episodene av Dyrepasserlærlingen på youtube
Arman er redd for dyr
Sara elsker lemurer, ...eller?
Se Kevin Haugan mate tigrene
Se Kattekryp prøve å mate en slange
Se Nellie prøve å stelle en kamel
Har du lyst til å bli dyrepasser for en dag?
Dyrepasser for en dag egner seg best for barn mellom 8 og 12 år. Arrangeres utvalgte dager mellom vinterferien t.o.m. høstferien.
Har du lyst til å bli dyrepasserlæring for en dag?
Er du glad i dyr? Er du mellom 10 og 15 år? Da har du mulighet til å være dyrepasserlæring i Dyreparken.
Dyrepasseruniform til barn
Drømmer du om å bli dyrepasser? Dyrepasseruniformen vil garantert slå an hos alle barn som er begeistret for TV-programmet om dyrepasserne i Dyreparken.
Dyrene i Dyreparken
Her kan du oppleve dyr fra hele verden – fra store rovdyr og fargerike fugler til husdyr og små krypdyr. Utforsk alle dyrene som bor hos oss, og finn ut: Hvilket dyr vil du se? Kanskje oppdager du en ny favoritt!
12 år med dyrepasserne
Dyreparken og de lokale produksjonsselskapene Novemberfilm og Media Service har produsert 12 sesonger av TV-serien Dyreepasserne. Serien hadde premiere på TV2 i 2011.
– Jeg hadde absolutt ikke sett for meg dette når vi startet opp i 2011. Det er gøy å oppleve at folk flest har et forhold til den fantastiske jobben dyrepasserne våre gjør, og at det blir så populært TV ut av det, sier administrerende direktør i Dyreparken, Per Arnstein Aamot.
Serien blir sett av folk i alle aldersgrupper, og med reprisevisninger på TV2 ble Dyrepasserne sett over 17 millioner ganger i fjor.
– Jeg tror det handler om hvordan serien formidler nærhet og dedikasjon, og at det vi som seere får oppleve er ekte. Vi vet at dyr generelt interesserer og fascinerer våre gjester når de besøker oss, og tydeligvis er denne interessen og fascinasjonen også en del av suksessen til TV-serien, sier Aamot.
Dyreparkens sjefsveterinær, Rolf-Arne Ølberg supplerer:
– Det er hyggelig å se at så mange er interessert i dyr og hvordan vi arbeider med dyrene.
Om hvordan det er å ha et kamerateam hengende med seg på jobb uttaler han:
– Det går veldig greit. Det er bare én kameramann. Vi har etter hvert lært oss å jobbe bra sammen, så opptakene blir mest mulig naturlig.
Produseres lokalt
Ideen om å lage en hel TV-serie om livet blant dyrepasserne, eksisterte i mange år før TV2 kom med på laget i 2010. Allerede fra starten var det lokale produksjonsselskaper som ble engasjert til å fortelle historiene om livet i Dyreparken. Daglig leder i Media Service, Svein Tallaksen forteller:
-Vi som står bak produksjonen er to produksjonsselskaper med base i Arendal. Media Service AS og Novemberfilm AS. Det er utrolig at vi har produsert Dyrepasserne i 11 år allerede, men dette er jo noe av det morsomste man kan drive med, ikke så rart at tiden flyr fort…
Vi får lov til å være med dyrepasserne på jobb på både gode og mindre gode dager. Dette er noe av grunnen til den store suksessen serien har hatt. Det kan ikke bare være solskinn.
-Stort sett rekrutterer vi staben fra film og TV miljøet i distriktet. Vi har en hovedfotograf som jobber i parken hver dag i 4 måneder. Vi starter opptakene allerede i april, da skjer det mye spennende hos dyrene i parken og dyrepasserne er travle med å forberede sommersesongen. Opptakene sendes så til Arendal der det jobber fire klippere og en regissør som syr sammen programmene. Stort sett har sesongene premiere i slutten av februar. På det mest hektiske er vi 10 personer involvert i produksjonen. Dette har betydd mye for kompetansebyggingen innen film og TV-miljøet på Sørlandet, avslutter Tallaksen.
Hovedfotograf på serien er kristiansander Espen Oscar Olsen. Han har også vært med fra starten, og filmer, i tillegg til Dyrepasserne også på serier som Farmen og 71 grader nord:
– Det er utrolig gøy å få jobbe så tett på dyrepasserne og dyrene og følge deres hverdag i Dyreparken. Med over 120 forskjellige arter og flere hundre dyr, er det mange historier å fortelle. Dyrene er ikke alltid like lett å kontrollere og gjør jobben min enda mer utfordrende. Ekstra gøy er det med dyrene vi kommer tettest på og de dyrene som har en helt særegen personlighet.