X

Dyreparken.no bruker cookies (informasjonskapsler) for måling av trafikk og tilpasning av innhold.

Fortsett å bruke dyreparken.no dersom du godtar dette, eller les mer om vår bruk av cookies og hvordan du kan
slette disse fra din nettleser.


KuToppen

KuToppen ligger på Dyreparkens høyeste punkt, og er en god, gammeldags bondegård, med lukter og lyder som man forbinder med ferie på landet.

Her finner du blant annet vestlandsk fjordfe, trønderkanin, gammelnorsk gris og kystgeit. Her er også høns, gris og shetlandsponni.

På gården KuToppen bor kalven Tineline, geitekillingen Gaute, høna Chickolina, oppfinnergrisen Albert Einsvein og oksen Mosk.

Her finner du traktorbane og du kan utforske setra og låven og gårdshuset. På Setra, på baksiden av KuToppen, serveres lokal tradisjonsmat som komper, lapskaus og rømmegrøt. På KuToppen Setra er det stort fokus på mat fra lokale leverandører.

Fakta

FAKTA om KuToppen

KuToppen ble bygget i 2009.

Plassering:
KuToppen ligger på toppen av heia mellom Nordisk Villmark og Tigerens Rike.

Bygningsmasse:
I alt 1500 kvm bygningsmasse, med bl.a. hovedhus, fjøs og seter. Hovedhuset er bygget i sveitserstil og inneholder bl.a. kjøkken, salgsareal og rommene til Chickolina, Tineline og Gaute.

KuToppen-universet:
På KuToppen bor figurene Mosk, Albert, Gaute, Tineline, Chickolina og Fobetron. Det er laget en tegnefilmserie i 13 episoder om dyrene på KuToppen. Denne er vist på TV2, og finnes på DVD.

Økonomi:
Hele prosjektet er kostnadsberegnet til 25 millioner kroner.

Samarbeidspartner:
Tine er strategisk samarbeidspartner.

Offisiell åpning:
Lørdag 30. mai 2009 kl 13.00.

I et senere byggetrinn er det planlagt ytterligere utvidelser, bl.a. av Fobetrons hus og en trehytte bygget i kunstig tre.